Chicken Lettuce Wraps

2 comments

This recipe makes a great light weekday meal. It's healthy, fast and so simple to make. The best part is that you can improvise and play with the ingredients you have at home.

Esta receta es una opción perfecta para una comida semanal ligera. Es sana, rápida y muy fácil de hacer. Lo mejor es que puedes improvisar y jugar con los ingredientes que tienes en casa.

Remember to use fresh vegetables. When you have a really simple recipe with just a few ingredients, they must be great. Always fresh and of good quality.

Recuerda usar vegetales frescos. Cuando hacemos una receta simple, que lleva muy pocos ingredientes, estos deben ser excelentes. Siempre frescos y de buena calidad.

I decided to use chicken for my wraps, but you can use your favorite meat. You can also make these vegetarian by replacing the meat with Tofu, cheese or some hearty veggies. I marinated the chicken with some olive oil, salt, pepper and some indian spices.

Yo decidí utilizar pollo para mis wraps, pero tu puedes usar tu carne preferida. Puedes hacer estos vegetarianos, simplemente reemplazando la carne por Tofu, queso o vegetales sustanciosos. Yo mariné el pollo con un poco de aceite de oliva, sal, pimienta y algunas especias hindú.

In my opinion, romaine lettuce leaves make the perfect wrappers. Of course you can use any lettuce type you want, I just think the romaine one is perfect in size and easy to handle. Clean the leaves really well and make sure to dry them completely.

En mi opinión, las hojas de lechuga romana son perfectas en tamaño y fácil de manejar. Limpia muy bien las hojas y asegúrate de secarlas completamente. 

On a hot oiled pan, cook the chicken at medium high, starting with the vegetables. This will take you about 7 to 10 minutes. Chicken should be golden brown but still juicy inside. 

En un sarten caliente y engrasado, comienza a cocinar el pollo, empezando por los vegetales. Te tomará alrededor de 7 a 10 minutos (a fuego medio alto). Recuerda que el pollo deberá estar doradito pero aún jugoso por dentro.

Start building up your wraps. The chicken must be warm, but not too hot or the lettuce will become soft and soggy. Top with your favorite sauce or topping. I finished my wraps with some feta cheese and placed them on a bed of fresh couscous salad that I previously made.

Comienza a armar tus wraps. El pollo debe estar tibio pero no muy caliente, o la lechuga se pondrá muy suave y podría romperse. Agrega tu salsa o topping favorito. Yo les agregué un poco de queso feta y los coloqué sobre una cama de ensalada de couscous que preparé previamente.


I hope you enjoy this recipe and give it a try! Let me know how it worked for you :)

Espero que disfrutes esta receta y que te animes a probarla :)


CHICKEN LETTUCE WRAPS

Preparation Time: 20 minutes
Cooking Time: 10 minutes
Servings: 3 to 4

 Ingredients

 500 g  boneless-skinless chicken breasts (cubed) 
10 to 12  romaine lettuce leaves
Vegetables of your choice (fresh)
Olive oil
Salt
Ground black pepper
Spices of your choice
Toppings of your choice 

Preparation:

1. Start by marinating your already cubed meat. I used olive oil and my favorite spices. Cover with plastic wrap and refrigerate for at least 1 to 2 hours.
2. Slice your vegetables finely.
3. On a hot oiled pan, start cooking your chicken, starting with the veggies. It will take you about 7 to 10 minutes (at medium high). You want the chicken to be golden brown but still very juicy inside. 
4. While the chicken cooks, start preparing your romaine leaves. Cut the lowest stem part and clean them really well. Make sure to dry them completely.
5. Start building up your wraps! The chicken should be warm but not too hot, or else your lettuce will get soggy and really soft.
6. Get creative. Top your chicken wraps with your favorite sauce or topping. You can serve it with rice, couscous or your favorite grain salad. Enjoy!

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WRAPS DE LECHUGA CON POLLO

Tiempo de Preparación: 20 minutos
Tiempo de Cocción: 10 minutos
Porciones: 3 a 4

 Ingredientes

 500 g  de pechuga de pollo deshuesada sin piel (en trozos)
10 a 12 hojas de lechuga romana
Vegetales de tu preferencia (frescos)
Aceite de oliva
Sal
Pimienta negra molida
Especias de tu preferencia
Toppings de tu preferencia

Preparación:

1. Comienza marinando la carne. Yo utilicé aceite de oliva y mis especies favoritas. Cubre con papel plástico y refrigera por mínimo 1 o 2 horas. 
2. Corta finamente tus vegetales.
3. En un sarten caliente y engrasado, comienza a cocinar el pollo, empezando por los vegetales. Te tomará alrededor de 7 a 10 minutos (a fuego medio alto). Recuerda que el pollo deberá estar doradito pero aún jugoso por dentro.
4. Mientras el pollo se cocina, comienza a preparar tus hojas de lechuga. Corta la parte baja del tallo y limpialas muy bien. No olvides secarlas completamente. 
5. Comienza a armar tus wraps. El pollo debe estar tibio pero no muy caliente, o la lechuga se pondrá muy suave y podría romperse. 
6. Ponte creativo. Agrega tu salsa o topping favorito. Puedes servirlos con arroz, couscous o tu ensalada de granos favorita. ¡A disfrutar!


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2 comments:

  1. Liebe Mariana,
    das Rezept ist einfach und doch so raffiniert!! Möchte ich gerne mal ausprobieren.
    Die neue Gestaltung deiner Seite gefällt mir sehr.
    Liebe Grüße
    Marianne

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    Replies
    1. Liebe Marianne, du bist, wie immer, sehr nett!! Vielen vielen Dank für deinen Kommentar!
      LG! :-)

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